αναπλαση δερματοσ

Χημικό Peeling

Η θεραπεία

Το χημικό peeling έιναι μια μέθοδος ανάπλασης του δέρματος και έχει γίνει πολύ δημοφιλής χάρη στα σχεδόν άμεσα αποτελέσματα της. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών προβλημάτων, αλλά και για την ανανέωση της εικόνας μας.

Τα peeling αποτελούν μία από τις πιο διαδεδομένες αισθητικές διαδικασίες και είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Έχουν ευρεία εφαρμογή σε πολλά αισθητικά και δερματολογικά προβλήματα και είναι απαραίτητο ο δερματολόγος να γνωρίζει τις ενδείξεις, τις αντενδείξεις και τις ανεπιθύμητες ενέργειές τους.

Πρόκειται για την αφαίρεση επιφανειακής κατεστραμμένης στιβάδας του δέρματος με σκοπό την αναπαραγωγή καινούργιας. Έτσι το δέρμα διεγείρεται, βελτιώνεται και λειαίνει. Bοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας, αφαιρώντας την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος που έχει καταστραφεί. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτεται μια νέα υγιής επιδερμίδα απαλλαγμένη από ένα μέρος των ρυτίδων και των ατελειών. Παράλληλα το δέρμα διεγείρεται και παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, επαναφέροντας έτσι την λάμψη και την σφριγηλότητα που είχε χάσει.

Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση ενός χημικού διαλύματος που εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα απολεπίζοντας το σιγά σιγά και αφαιρώντας τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΗ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ
χημικό peeling
χημικό peeling συστατικά
χημικό peeling συστατικά
αποτελέσματα χημικού peeling

Κατηγορίες Χημικού Peeling

για κάθε περίπτωση

Το χημικό πήλινγκ έχει τρεις κατηγορίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με το βάθος και την έκταση του προβλήματος. Ο δερματολόγος θα κρίνει ποιό χημικό διάλυμα θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση. Πρόκειται για μια εξατομικευμένη θεραπεία ανάπλασης της επιδερμίδας, που καθορίζεται από τις ανάγκες και τον ειδικό τύπο δέρματος του κάθε ασθενούς.

Τα πιο γνωστά διαλύματα που χρησιμοποιούνται στο χημικό πήλινγκ είναι:

1. Σαλικυλικό Οξύ
2. Τριχλωροξικό Οξύ (TCA)
3. A-Υδροξυοξέα (AHA)
4. Γλυκολικό Οξύ
5. Αζελαϊκό Οξύ
6. Κοχικό Οξύ
7. Διάλυμα Jessner
8. Μανδελικό Οξύ
9. Φαινόλη

Οφέλη

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Ανανεώνει την επιδερμίδα μειώνοντας αισθητά τα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και την φωτογήρανση
  • Μειώνει τη λιπαρότητα στο πρόσωπο, μικραίνει τους πόρους του δέρματος, το συσφίγγει και του χαρίζει περισσότερη λάμψη
  • Αντιμετωπίζει τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, τις πανάδες και το μέλασμα
  • Απομακρύνει τις ουλές και τα σημάδια της ροδόχρους ή της κοινής ακμής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αντιμετώπιση της ενεργούς ακμής.

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

Πληροφορίες θεραπείας

Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί 30 περίπου  λεπτά. Προηγείται καθαρισμός και στη συνέχεια ακολουθεί η εφαρμογή του ειδικού χημικού διαλύματος gel . Γίνεται πιεστικά η διαδοχική εφαρμογή της κεφαλής υπερήχων στις προσχεδιασμένες περιοχές.

Κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης

Χαμηλό

6 μήνες