Νήματα PDO

Αναίμακτο lifting προσώπου & σώματος

Θεραπεία με νήματα PDO

Θεραπεία με νήματα

Το lifting με Νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση προσώπου και σώματος χωρίς επέμβαση. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιμα νήματα από πολυπροπυλένιο, εφοδιασμένα με ειδικά άγκιστρα. Σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο. Το πολυπροπυλένιο είναι υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων στη χειρουργική και εφαρμόζεται συχνά στη συρραφή αγγείων. Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 2 χρόνια και παράγονται στη Νότιο Κορέα μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

Διαδικασία lifting με νήματα

  • Ο ειδικός ιατρός διαμορφώνει το σχεδιάγραμμα με τα σημεία που θα τοποθετήσει τα νήματα.
  • Στη συνέχεια, γίνεται τοπική αναισθησία στην περιοχή και τοποθετούνται τα νήματα υποδορίως (κάτω από το δέρμα).
  • Μετά τη τοποθέτησή τους, ο γιατρός αφαιρεί τις βελόνες-οδηγούς που φέρουν τα νήματα και έτσι ολοκληρώνεται η εφαρμογή. 

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των νημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ούτε στις περιοχές του προσώπου ή του σώματος που θα γίνει η εφαρμογή (υπάρχουν ασθενείς που επιθυμούν εξαρχής εφαρμογή σε όλο το πρόσωπο -full face – ή ταυτόχρονη εφαρμογή σε πρόσωπο και γλουτούς, στήθος κλπ).

 

νήματα PDO lifting
lifting με νήματα PDO διαδικασία
νήματα PDO περιοχές εφαρμογής
νήματα PDO οφέλη θεραπείας
Lifting με νήματα PDO

Περιοχές εφαρμογής με νήματα

Lifting με νήματα στο πρόσωπο

Η εφαρμογή γίνεται στις ρυτίδες στο μέτωπο και στο μεσόφρυο καθώς και εφαρμογή για ανύψωση φρυδιού (αυτές οι εφαρμογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε άτομα που δεν επιθυμούν θεραπεία με botox). Στο μάτι στο «πόδι της χήνας», αλλά και στις λεπτές ρυτίδες κάτω από το μάτι. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στις παρειές (μάγουλα), στη γραμμή της γνάθου όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και στο λαιμό όπου επιτυγχάνεται σημαντική σύσφιξη.

Lifting με νήματα στο σώμα

Η εφαρμογή γίνεται σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση, σε βραχίονες στα χέρια και σε μηρούς και κοιλιά για σύσφιξη. Τα νήματα PDO μπορούν επίσης να εφαρμόστουν και σε αλλες περιοχές του σώματος και να ανορθώσουν όπου υπάρχει χαλάρωση, όπως οι γλουτοί, τα μπράτσα, η κοιλιά, αλλά και το στήθος. Η ανόρθωση γλουτών με νήματα αποτελεί μια εντυπωσιακή και ασφαλή λύση σε όσους θέλουν να αποφύγουν τις χειρουργικές μεθόδους που απαιτούν μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.

Οφέλη & Πλεονεκτήματα

Τα νήματα προσώπου είναι ό,τι πιο καινούριο στις αναίμακτες αισθητικές επεμβάσεις.  τα περιστατικά – ήπια ή προχωρημένα – σε μια συνεδρία.

Προσφέρουν ένα νεανικό πρόσωπο χωρίς χαλάρωση, αποφεύγοντας τον πόνο και τις ουλές και πετυχαίνοντας ορατή ανανέωση δέρματος. 

 

Το αναίμακτο λίφτινγκ με νήματα προσώπου PDO είναι αρκετά αποτελεσματικό σε όλα

Πληροφορίες θεραπείας

H θεραπεία είναι ανώδυνη καθώς γίνεται με τοπική αναισθησία (με εφαρμογή κρέμας ξυλοκαΐνης-emla ή στελεχιαία αναισθησία με ενέσιμη ξυλοκαΐνη)

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Τα νήματα δεν είναι ορατά και μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας άμεσα.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων (βλέπουμε άμεσα το 20-30% του τελικού αποτελέσματος) και βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται στους 6 μήνες.

Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε (foreign body reaction) και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως και δεκαέξι μήνες.

Tα νήματα μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου για να έχουμε ακόμα πιο βελτιωμένα αποτελέσματα όπως:

  • (Βοτ/νική τοξίνη ή Υαλουρονικό εμφυτεύματα για γέμισμα ρυτίδων) και αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά. Δηλαδή τα νήματα προσφέρουν λύση στην χαλάρωση και πτώση του δέρματος στη γραμμή της γνάθου, περιοχή όπου η βοτ/νική τοξίνη ή το Υαλουρονικό έχουν πολύ φτωχά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για την χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού, όπου πάλι οι δύο αυτές θεραπείες βοηθούν ελάχιστα. Επιπλέον όταν τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το «πόδι της χήνας» (κλασικές περιοχές εφαρμογής βοτ/νικής τοξίνης) τα αποτελέσματα της ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά.
  • Τέλος, το θεραπευτικό πρωτόκολλο εφαρμογής νημάτων, συνιστά το συνδυασμό τους με αυτόλογη μεσοθεραπεία (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε τους αυξητικούς παράγοντες που διαθέτουμε στα αιμοπετάλια μας! Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να προηγείται 15-30 ημέρες πριν την τοποθέτηση νημάτων. Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Θέλω να μάθω
περισσότερα

Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα σε καλέσουμε για να κλείσουμε ένα ραντεβού δωρεάν ενημέρωσης με την ιατρική μας ομάδα.

[]