ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ

Λείανση Ρυτίδων

με βοτ/κή τοξίνη

Η θεραπεία

Η θεραπεία με Βοτ/νική τοξίνη συμπληρώνει σχεδόν 25 χρόνια από τότε που εγκρίθηκε πρώτη φορά για ιατρική χρήση. Αν και είναι καλύτερα γνωστή ως θεραπεία κατά των ρυτίδων, περισσότερα από τα μισά περιστατικά πέρυσι ήταν για μη-καλλυντικές χρήσεις. Από τις πιο δημοφιλείς και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης που άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής ιατρικής.

Τι είναι η Βοτ/νική τοξίνη

Είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium botulinum. Eίναι γνωστό ως βοτ/νική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη. Στην κοσμητική δερματολογία,  χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και αποτελεί τη δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΗ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ
λειανση ρυτίδων
λειανση ρυτίδων οφέλη θεραπείας
λειανση ρυτίδων συστατικά
λειανση ρυτίδων πλεονεκτήματα

ΣΤΟΧΟΣ

Που στοχεύει η θεραπεία;

Η βοτ/νική τοξίνη αποτελεί ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που, εγχεόμενη στον μυ, αδρανοποιεί τους νευροδιαβιβαστές που του μεταφέρουν την πληροφορία που χρειάζεται ώστε να κινηθεί.

Μειώνει την κίνηση στους μικρούς δηλαδή μύες που προκαλούν τις εκφράσεις, όπως θυμού, λύπης, έκπληξης, κλπ. Οι μύες αυτοί συσπώμενοι δημιουργούν τις ρυτίδες και εκεί ακριβώς στοχεύει η θεραπεία. 

Με άλλα λόγια, μπλοκάρει προσωρινά την κινητικότητα των μυών στην οποία οφείλεται η δημιουργία των ρυτίδων, λειαίνοντας έτσι την επιδερμίδα και δίνοντας νεανική όψη στο πρόσωπο.

Οφέλη

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ελάχιστα επεμβατική

Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική και δίνει θεαματικά αποτελέσματα άμεσα. Οι περιοχές που γίνονται οι ενέσεις για θεραπεία ρυτίδων είναι:

  • Ρυτίδων μετώπου
  • Ρυτίδων μεσόφρυου
  • Ρυτίδων ματιών (πόδι χήνας)
  • Για ανύψωση της γωνίας φρυδιού
  • Ρυτίδων στόματος και χειλιών
  • Για την ανύψωση των γωνιών του στόματος, ώστε να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση (marionette lines)

Πλεονεκτήματα

Δρα ακριβώς στη ρίζα του προβλήματος, καθώς έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την κινητικότητα των μυών (δερματικούς ή μιμικούς) και επομένως να αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων στο υπερκείμενο δέρμα.

Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία που βασίζεται στην έγχυση μιας ειδικής νευροτοξίνης, της λεγόμενης βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α ή αλλιώς αλλαντικής τοξίνης, η οποία όταν εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό στην ενδεικνυόμενη δοσολογία, είναι απολύτως ασφαλής για τον οργανισμό. 

Αν και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, δεν αλλάζει ριζικά την όψη του προσώπου σας. Οι μύες απλά χαλαρώνουν, επομένως εσείς μπορείτε ακόμα να χαμογελάτε, να συνοφρυώνεστε ή να κοιτάζετε έκπληκτοι χωρίς όμως να «τσαλακώνεται» το δέρμα σας!

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

Μάθε για τη Λείανση Ρυτίδων

  • Τα αποτελέσματα της θεραπείας ενδέχεται να εμφανιστούν μετά από 2 εβδομάδες από την ημέρα της έγχυσης. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία για τη θεραπεία σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
  • Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα, διαρκούν συνήθως 4-6 μήνες. Αν ακολουθήσετε τα ραντεβού για θεραπεία με τη συχνότητα που θα σας προτείνουμε, τα αποτελέσματα θα διαρκούν ακόμη περισσότερο.

Αρχικά, σας βλέπουμε μεταξύ 3ου & 4ου μήνα. Τα καλύτερα κλινικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσα σε αυτή την περίοδο. Αν επιτρέψετε στο φάρμακο να απενεργοποιηθεί πλήρως (6+ μήνες) και μας επισκεφθείτε μετά, θα είναι δυσκολότερο να αντιληφθούμε πως αντέδρασαν οι διάφοροι μύες στη θεραπεία.

Η θεραπεία γίνεται με μια ειδική τεχνική που εξατομικεύει τις εγχύσεις στη συγκεκριμένη μυϊκή δομή σας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να σας δούμε πριν ενεργοποιηθούν οι μύες ξανά. Πρέπει να σας δούμε στο ακριβές χρονικό σημείο που ο μυς μόλις που αρχίζει να ενεργοποιείται, αλλά πριν ενεργοποιηθεί πλήρως. Έτσι μπορούμε να εξατομικεύσουμε την έγχυση που θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας.