ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ

Λείανση Ρυτίδων

Θεραπεία με Βοτ/κη Τοξίνη

Λείανση Ρυτίδων

Θεραπεία για Ρυτίδες

Η θεραπεία με Βοτ/νική τοξίνη συμπληρώνει σχεδόν 25 χρόνια από τότε που εγκρίθηκε πρώτη φορά για ιατρική χρήση. Αν και είναι καλύτερα γνωστή ως θεραπεία κατά των ρυτίδων, περισσότερα από τα μισά περιστατικά πέρυσι ήταν για μη-καλλυντικές χρήσεις. Από τις πιο δημοφιλείς και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης που άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής ιατρικής.

Τι είναι η Βοτ/νική τοξίνη

Είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium botulinum. Eίναι γνωστό ως βοτ/νική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη. Στην κοσμητική δερματολογία,  χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και αποτελεί τη δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης.

λειανση ρυτίδων
λειανση ρυτίδων οφέλη θεραπείας
λειανση ρυτίδων συστατικά
λειανση ρυτίδων πλεονεκτήματα
ΡΥΤΙΔΕΣ

ΣΤΟΧΟΣ

Που στοχεύει η θεραπεία;

Η βοτ/νική τοξίνη αποτελεί ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που, εγχεόμενη στον μυ, αδρανοποιεί τους νευροδιαβιβαστές που του μεταφέρουν την πληροφορία που χρειάζεται ώστε να κινηθεί.

Μειώνει την κίνηση στους μικρούς δηλαδή μύες που προκαλούν τις εκφράσεις, όπως θυμού, λύπης, έκπληξης, κλπ. Οι μύες αυτοί συσπώμενοι δημιουργούν τις ρυτίδες και εκεί ακριβώς στοχεύει η θεραπεία. 

Με άλλα λόγια, μπλοκάρει προσωρινά την κινητικότητα των μυών στην οποία οφείλεται η δημιουργία των ρυτίδων, λειαίνοντας έτσι την επιδερμίδα και δίνοντας νεανική όψη στο πρόσωπο.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Σημεία εφαρμογής

Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική και δίνει θεαματικά αποτελέσματα άμεσα. Οι περιοχές που γίνονται οι ενέσεις για θεραπεία ρυτίδων είναι:

  • Ρυτίδων μετώπου
  • Ρυτίδων μεσόφρυου
  • Ρυτίδων ματιών (πόδι χήνας)
  • Για ανύψωση της γωνίας φρυδιού
  • Ρυτίδων στόματος και χειλιών
  • Για την ανύψωση των γωνιών του στόματος, ώστε να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση (marionette lines)
ΡΥΤΙΔΕΣ

Οφέλη & Πλεονεκτήματα

Δρα ακριβώς στη ρίζα του προβλήματος, καθώς έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την κινητικότητα των μυών (δερματικούς ή μιμικούς) και επομένως να αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων στο υπερκείμενο δέρμα.

Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία που βασίζεται στην έγχυση μιας ειδικής νευροτοξίνης, της λεγόμενης βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α ή αλλιώς αλλαντικής τοξίνης, η οποία όταν εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό στην ενδεικνυόμενη δοσολογία, είναι απολύτως ασφαλής για τον οργανισμό.

Αν και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, δεν αλλάζει ριζικά την όψη του προσώπου σας. Οι μύες απλά χαλαρώνουν, επομένως εσείς μπορείτε ακόμα να χαμογελάτε, να συνοφρυώνεστε ή να κοιτάζετε έκπληκτοι χωρίς όμως να «τσαλακώνεται» το δέρμα σας!

Πληροφορίες θεραπείας

Η θεραπεία διαρκεί 20 λεπτά

Ανώδυνο με χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας & βελόνας με πολύ μικρή διάμετρο

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά, μέσα σε λίγες ημέρες. Τα πλήρη αποτελέσματα είναι ορατά εντός 15 ημερών.

Οι περισσότερες είναι ήπιες και εξαφανίζονται σε λίγες ώρες ή ημέρες όπως αίσθηση βάρους στο πρόσωπο, μικροί μώλωπες ή οίδημα στο σημείο των ενέσεων. Πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως είναι η βλεφαρόπτωση είναι εξαιρετικά σπάνιες και η πιθανότητα εμφάνισής τους ελαχιστοποιείται όταν η θεραπεία εφαρμόζεται από εξειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς σε πιστοποιημένα ιατρεία.

Η διάρκεια εξαρτάται από το βάθος και το είδος των ρυτίδων και την εκφραστικότητα του ασθενούς. Παρ΄όλα αυτά μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια tips.
1. Χρήση αντηλιακού όλες τις εποχές του χρόνου
2. Καθημερινό ντεμακιγιάζ και ενυδάτωση του προσώπου
3. Υγιεινή διατροφή
4. Περιορισμός του άγχους

Θέλω να μάθω
περισσότερα

Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα σε καλέσουμε για να κλείσουμε ένα ραντεβού δωρεάν ενημέρωσης με την ιατρική μας ομάδα.

[]