ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Aυτόλογη Mεσοθεραπεία αποτελεί μια νέα, επαναστατική θεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί ως υλικό κύτταρα και συστατικά του ίδιου μας του οργανισμού. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενέσιμη θεραπεία από πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, κύτταρα που έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες που με τη σειρά τους οδηγούν την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών. Ο στόχος δεν είναι το άμεσο γέμισμα των ρυτίδων αλλά η διέγερση των ινοβλαστών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου καθώς και άλλων παραγόντων (ελαστίνη, γλυκοπρωτείνες κτλ ) που ευθύνονται για την αναγέννηση και ενυδάτωση του δέρματος.

Ποια τα αποτελέσματα;

Εφαρμόζοντας αυτή τη θεραπεία διορθώνουμε τις λεπτές και βαθιές ρυτίδες αλλά και τις ρυτίδες έκφρασης, τόσο σε πρόσωπο, όσο σε λαιμό, ντεκολτέ και χέρια, ενυδατώνουμε το δέρμα, βελτιώνουμε τις ουλές της ακμής και προλαμβάνουμε την γήρανση του δέρματος. Αυτή η θεραπεία επίσης αποτελεί μια θεραπευτική επιλογή στην ανδρογενετική αλωπεκία ανδρών και γυναικών με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή το οποίο στην συνέχεια φυγοκεντρείται. Με αυτό τον τρόπο απομονώνουμε το πλάσμα το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Συνήθως χρειάζονται τρεις συνεδρίες, με ένα μεσοδιάστημα του ενός μηνός μεταξύ τους και μετά το αποτέλεσμα διατηρείται με μια συνεδρία ανά έξι μήνες.

[]