ΕΝΕΣΙΜΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αντιμετώπιση Υπεριδρωσίας

Τι είναι η υπεριδρωσία

Η υπεριδρωσία είναι μία παθολογική κατάσταση που αφορά την υπερβολική παραγωγή ιδρώτα από τους αδένες στο σώμα.

Πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που απασχολεί πολλούς ανθρώπους- άντρες και γυναίκες- στην καθημερινότητά τους, ειδικά στην Ελλάδα όπου το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό για αρκετούς μήνες μέσα στο χρόνο.

Οι παράγοντες που προκαλούν την υπεριδρωσία μπορεί να είναι κληρονομικοί ή να είναι το αποτέλεσμα κάποιας νόσου. Είτε παρουσιάζεται σε όλο το σώμα είτε εντοπίζεται σε συγκεκριμένα σημεία, όπως οι μασχάλες, τα πέλματα ή οι παλάμες, είναι ένα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα χάρη στην ευεργετική δράση της βοτουλινικής τοξίνης, γνωστής ως botox.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΗ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ
υπεριδρωσία - τι είναι
αντιμετώπιση υπεριδρωσίας
αντιμετώπιση υπεριδρωσίας πως λειτουργεί
αντιμετώπιση υπεριδρωσίας - αποτελέσματα

Ανάλογα με τα αίτια που προκαλούν την Υπεριδρωσία, διακρίνεται σε:

  • Πρωτοπαθή υπεριδρωσία: Εμφανίζεται πρώτη φορά στην εφηβική ηλικία και οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες. Επηρεάζει συγκεκριμένα σημεία του σώματος (εστιακή υπεριδρωσία) και συνήθως επιδεινώνεται κάτω από έντονες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις, όπως άγχος και φόβος.
  • Δευτεροπαθή υπεριδρωσία: Είναι συνέπεια κάποιας νόσου και εμφανίζεται με τη γενικευμένη μορφή της κατά κύριο λόγο στην ενήλικη ζωή του ατόμου.

Αντιμετώπιση Υπεριδρωσίας: Πώς λειτουργεί;

Για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας χρησιμοποιούνται υλικά που λειτουργούν αποδεδειγμένα ενάντια στην εμφάνιση των ρυτίδων, καθώς με αυτά μπορούμε να μειώσουμε την υπερδραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων.

Χάρη στη χαλαρωτική και καταπραϋντική δράση του botox, η παραγωγή ιδρώτα μειώνεται αισθητά χωρίς να εμποδίζεται η φυσιολογική λειτουργία των αδένων και χωρίς παρενέργειες για το υπόλοιπο σώμα.

  • Με μια πολύ λεπτή κι εύκαμπτη βελόνα, σταγόνες βοτ/νικής τοξίνης εγχύονται στο δέρμα κάθε ενδιαφερόμενης περιοχής.
  • Η εφίδρωση της μασχάλης μειώνεται κατά 90% τις πρώτες δύο ημέρες και το πλήρες αποτέλεσμα βρίσκεται σε ισχύ μέσα στην πρώτη εβδομάδα.
  • Οι περισσότεροι ασθενείς απολαμβάνουν τα οφέλη της ξηρότητας με μια εφαρμογή του για έξι με δέκα μήνες.

Αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της Υπεριδρωσίας

Η διαδικασία για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας περιορίζει την υπερβολική παραγωγή ιδρώτα, διατηρώντας τη φυσιολογική δραστηριότητα και έκκριση του αδένα.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες μέρες, ενώ η θεραπεία έχει πλήρη και σταθερή ισχύ μέσα στην πρώτη κιόλας εβδομάδα. Ταυτόχρονα μειώνεται αισθητά η δυσοσμία που συνοδεύει το φαινόμενο της εφίδρωσης.

Έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε δραστηριότητά σας μέσα στη μέρα αλλά κι έναν στεγνό νυχτερινό ύπνο χωρίς το άγχος της κακοσμίας και των λεκέδων που αφήνει στα ρούχα η έντονη εφίδρωση.

Αντιμετώπιση Υπεριδρωσίας - Αποτελέσματα θεραπείας

Οφέλη

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

Πληροφορίες θεραπείας

10 λεπτά

Προτείνονται έως 2 εφαρμογές τον χρόνο.
Η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη, καθώς ελαχιστοποιούμε τον πόνο με τη χρήση ειδικής κρέμας τοπικής αναισθησίας.
Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
Μετά τη θεραπεία αποφεύγουμε το τρίψιμο της περιοχής έγχυσης. Για τρία 24ωρα μετά την εφαρμογή της θεραπείας απαγορεύεται η έντονη σωματική δραστηριότητα και η κατανάλωση αλκοόλ.