Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

H ενυδάτωση προσώπου αποτελεί το πιο βασικό βήμα για μία απαλή κι ελαστική επιδερμίδα, καθώς και τον καλύτερο σύμμαχο, για λαμπερή και υγιή όψη. Μαζί με τον καθαρισμό θεωρείται η απαραίτητη ρουτίνα για την περιποίηση του προσώπου. H συχνή χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού και διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, απομακρύνουν την υγρασία από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται, να εμφανίζει λεπτές γραμμές ή ακόμα και να ξεφλουδίζει.

Τι είναι η ενυδάτωση;

Ενυδάτωση είναι μια αισθητική εφαρμογή κατά την οποία με μια σειρά ενεργειών, προσπαθούμε να βοηθήσουμε το δέρμα να ανακτήσει την χαμένη υγρασία, αλλά και να διορθώσουμε το λιπιδικό φράγμα έτσι ώστε να μπορεί να εξισορροπεί και συγκρατεί την υγρασία που του παρέχουμε. Στην ουσία αναφερόμαστε στην συγκράτηση νερού στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, οι οποίες ρυθμίζουν την ποιότητα της επιφάνειας της επιδερμίδας.

Πότε χρειάζεται να κάνουμε ενυδάτωση;

Η θεραπεία της ενυδάτωσης εφαρμόζεται τόσο σε περιπτώσεις αφυδάτωσης του δέρματος, δηλαδή σε περιπτώσεις που έχει χάσει ήδη μέρος του νερού των επιφανειακών του στιβάδων, όσο και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει εμφανής έλλειψη νερού και η μέθοδος εφαρμόζεται προληπτικά. Το δέρμα πρέπει να είναι ενυδατωμένο προκειμένου να διατηρείται απαλό και ελαστικό.

Η ενυδάτωση είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που βοηθά να εξασφαλιστεί η λειτουργία προστασίας του από εξωτερικούς
παράγοντες. Για να αποφεύγονται καταστάσεις όπως έλλειψη απαλότητας και ελαστικότητας, πρέπει να αποκατασταθεί η ανεπάρκεια του νερού μέσω παροχής ενυδατικών ουσιών, που διατηρούν την απαραίτητη ενυδάτωση στην επιφάνεια του δέρματος.

Το δέρμα αντιμετωπίζει καθημερινά επιθέσεις από αρνητικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να συγκρατήσει την φυσική του ισορροπία σε νερό. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι όλα τα δέρματα χρήζουν υποβοήθησης σε αυτόν τον τομέα. Όταν το δέρμα μας έχει την απαραίτητη ενυδάτωση και την απαιτούμενη ελαστικότητα δυσκολεύεται να δημιουργήσει τις ρυτίδες που κανείς δεν επιθυμεί.

[]